Misjonstur til Serbia i høstferien

Serbiateam H13I høstferien var jeg på misjosntur til Serbia sammen med fem ungdommer og en medleder. Det var en tur i samarbeid med Laget, hvor vi ønsket å oppmuntre og utfordre ungdommene i Novi Sad, Serbia til og leve for Jesus i skolehverdagen. Vi opplevde mye spennende på denne turen, og fikk erfare at Gud virker gjennom oss. Vi var på husbesøk hos Rom-folket, vi forkynte, delte vitnesbyrd, besøkte et ortodoks kloster og et rehabiliteringssenter for narkomane. Vi tok med ungdommer for å evangelisere, lekte med Rom-barn, profeterte og ba for syke. Vi fikk erfare at Guds godhet og kraft møtte mennesker der vi gikk.

På første gudstjenesten vi deltok i, talte jeg om Guds farskjærlighet, og ungdommene delte vitnesbyrd og ba for de som kom til forbønn. Ei på teamet delte frimodig om hvordan Gud hadde satt henne fri fra menneskefrykt. Etterpå var det ei dame som kom opp til henne og spurte om forbønn. Hun ønsket å bli kvitt frykten hun hadde og samtidig ønsket hun å gi livet sitt til Jesus. Det er fest i himmelen over denne biologilæreren som lot Gud bli Herre i livet hennes denne dagen.

En av de andre dagene var vi på skattejakt i Novi Sad. Gateevangelisering har det vært lite av her de siste årene, og det var helt nytt for de serbiske ungdommene vi hadde med oss. Jeg gikk sammen med to serbere, og etter en stund endte vi i parken hvor vi så en gutt i en ungdomsgjeng som hadde gips rundt hånda. Vi gikk bort og begynte å prate med gjengen på 7-8 stk. Vi fortalte at vi tror Gud helbreder i dag, og spurte om vi kunne be for noen av dem. De pekte på hånda til denne gutten, og samtidig begynte de å le og gjøre narr av oss. Vi fikk be for han, og når vi var ferdig med å be ventet de spent for å se reaksjonen til gutten. De skjønte lite når han fikk tilbake all bevegelse i tommelen, og kunne gjøre ting med den som han ikke hadde kunnet gjøre hele dagen. De som i begynnelsen gjorde narr av oss, ønsket nå å ta bilde med oss og utvekslet kontaktinfo med min serbiske venn. En av de serbiske ungdomslederne som var med oss fortalte at det var et par år siden han sist hadde opplevd helbredelse. Den gangen var det i kirken, og han synes det var helt rått å erfare det ute på gata blant ikke-kristne.

Noen andre vitnesbyrd om helbredelse

  • En som var døv på det ene øret fikk tilbake 90% hørselen når to fra teamet ba for hun.
  • Anders og jeg fikk be for flere av de som jobbet på kafeen over gaten til der vi bodde. Sjefen opplevde at smerten i ryggen som hadde vært der i fem år ble borte. En av servitørene som hadde magesmerte kjente at det ble bedre, og en av stamgjestene kjente at knesmerten forsvant.
  • En av jentene på teamet ba for en som hadde smerte tre forskjellige steder, og all smerten hun hadde i kroppen forsvant.

Formålet med turen til Novi Sad, var å utruste og styrke ungdommer i troen på Jesus, og la han få være i sentrum i hverdagen deres. Derfor er det fantastisk å høre om ungdommer som blir satt i brann for Jesus, fordi de ser den brannen som de norske ungdommene hadde. En av de serbiske ungdommene kom til Get Focused noen uker etter vi hadde vært i Serbia. Han fortalte at eneste grunnen til at han kom var fordi han så hvordan vi brant for Jesus.

Vi er takknemlig for å se hva Jesus gjør i kiken i Serbia, og hvordan de kristne der kan få erfare mer av friheten det er å leve i relasjon med Gud.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s